NOTÍCIES

Sanitat Vegetal en Fruiters

2019-03-20

Agro Mòdol va organitzar una Jornada per presentar noves estratègies per combatre l'estemfilium en perers. SERCADIS es el fungicida que la casa BASF ha desenvolupat aquest any per fruita de llavor i pinyol. La Jornada es va celebrar el passat dia 15 de Març i es va centrar en la Sanitat Vegetal en Fruiters. Un cop acabada es va servir un dinar al Restaurant El Mirador dels Camps Elisis.

9a Jornada del Soci d'Afrucat

2018-12-01

Agro Mòdol va patrocinar la Jornada organitzada per Afrucat i que es va centrar en la transformació digital que pateix el món agrícola, a càrrec de Javier Sirvent, una de les ments més preclares pel que fa a la tecnologia i la ciència a Espanya.

A més, la Jornada va servir per inaugurar la nova seu social d'Afrucat-Espai, acte al que van assistir el Ministre d'Agricultura Lluís Planas i la Consellera d'Agricultura, la Sra. Teresa Jordà. La Jornada va finalitzar amb un sopar i una actuació a càrrec de l'humorista Toni Albà que va parodiar al rei d'Espanya.

El futur de la Sanitat Vegetal a Europa

2018-12-20

El passat 22 de novembre es va celebrar a la sala d'actes ETSEA-UdL una Jornada centrada en els problemes sanitaris que afecten els cultius a l'actualitat. L'aparició de noves plagues que s’afegeixen a les que ja existien. L'afectació del canvi climàtic tant en aspectes vegetatius com en el desenvolupament de paràsits.

Els canvis, també, en les diferents substàncies utilitzables en els productes fitosanitaris unit a la valoració cada cop major per part del mercat europeu pel que fa als sistemes de conreu ecològics, han propiciat des de fa uns anys la utilització de sistemes alternatius als fitosanitaris químics, com són la utilització de feromones o d'organismes de control biològic.

La Jornada va comptar amb un seguit de ponències sobre el futur del marc legal europeu pel que fa a la utilització de productes agroquímics, les noves eines de gestió d'agents patògens invasors o les normatives europees i espanyoles sobre els bioestimulants a les plantes. Agro Mòdol va col·laborar en la Jornada com a patrocinador.

Magnet Med, la solució més senzilla contra la Mosca Mediterrània

2018-07-01

A través d'una senzilla aplicació, Magnet Med permet controlar la plaga de la Mosca Mediterránea de forma eficaç i segura.


22é Fòrum del Préssec i la Nectarina

2018-05-28

La Jornada es va celebrar el passat 24 de maig al Casal Municipal "lo Casino" d'Alcarràs. Les conferències van començar fent una previsió dels volums de collita que s'esperen a Europa per al 2018. Més tard, es va fer ènfasi en la situació comercial, que es preveu més favorable de la d'anys anteriors, ja que els preus dels préssecs i les nectarines a Almeria són més alts, i la mateixa dinàmica s'hauria d'imposar a Catalunya quan es comenci la collita.

Finalment, l'IRTA va moderar una taula rodona on, tant productors com tècnics, van fer un seguit d'aportacions sobre com reduir despeses en la producció de fruita de pinyol. Com cada any, Agro Mòdol va estar present en el 22é Fòrum del Préssec i la Nectarina com a col·laborador.

2n Premi Internacional a la Millor Poma Golden

2018-10-01

El passat 13 d'abril es va celebrar la segona edició d'aquest projecte. La iniciativa pretén incrementar la valoració de la qualitat en la producció i la tasca feta pels agricultors. L'increment de la varietat i del nombre de participants respecte l'any anterior, van fer, d'aquest 2n Premi Internacional a la Millor Poma Golden, un èxit.

Agro Mòdol va col·laborar en la Jornada, que va començar definint els paràmetres que marquen l'excelència en la fruita. Seguida d'una ponència sobre com millorar la qualitat en l'equilibri armònic de l'arbre. Abans de l'entrega de premis, es va fer ènfasi en l'aptitud de les diferents zones de Catalunya per a la producció de fruita dolça.

El guanyador d'aquest any va recaure a Bellpuig, a la SAT Apetit Fruits, mentre la SAT BellFruit, també de Bellpuig, va ser la millor valorada pel tast popular que va organitzar JARC durant la jornada.